CANIBOU

Fysio en advies voor huisdieren van alle leeftijden

Canibou helpt je huisdier

Orthopedie

heupdysplasie, na knie-operaties aan voorste kruisband, schouderinstabiliteit,…

Neurologie

ruggemergletsels door ongeval of discushernia’s, degeneratieve ziektes, …

Ouderdom

Ondersteuning oudere honden ter verbetering van levenskwaliteit

Behandelingen

Fysio Checkup

Laat je (sport-)hond regelmatig nakijken! Tijdens een fysio check-up gaan we na of het lichaam van je hond in goede conditie is.

We kijken van kop tot teen na en evalueren houding, bewegelijkheid, kracht, coördinatie, evenwicht en pijn.

Hydrotherapie

In onze onderwaterloopband maken we gebruik van de krachten van water. 
Enerzijds wordt je hond gedragen door het water, waardoor de impact op pijnlijke gewrichten kleiner wordt. Ook honden die (nog) niet zelfstandig kunnen stappen, worden door het water gedragen en kunnen in de onderwaterloopband wel al stapbewegingen maken.
 
Het water zorgt anderzijds voor meer weerstand, waardoor je hond meer spieropbouw, een betere conditie en een beter evenwicht krijgt. Doordat hij meer calorieën verbrandt, wordt de onderwaterloopband ook vaak ingezet bij gewichtsverlies. 
 

Manuele Therapie

Onze handen zijn getraind om te voelen waar het lichaam van je hond hapert. We kunnen spieren losmaken of stretchen, gewrichten mobiliseren, en zijn gespecialiseerd in het  behandelen van de wervelkolom van je hond.

Daarnaast zal je ons ook myofasciale technieken zien uitvoeren, waarbij we het bindweefsel zachtjes gaan  losmasseren en op die manier pijn kunnen behandelen.

Oefentherapie

Oefentherapie is de mijlpaal voor een goede fysiotherapeutische behandeling. Daarom stellen we samen een haalbaar oefenprogramma op dat je ook thuis zal moeten uitvoeren met je hond.

Je krijgt van ons toegang tot het thuisoefeningenprogramma waarop alle oefeningen met video’s duidelijk in beeld worden gebracht.

Lasertherapie

We zetten de laser in om herstel te bevorderen. De laserstraal brengt energie tot in
de weefsels die we willen behandelen, en zorgt daar ter plaatse voor celherstel. We gaan het gebruiken wanneer je hond pijn of ontstekingen heeft. In de praktijk zetten we de laser ook vaak in om triggerpoints pijnvrij los te maken.

Tijdens de behandeling krijgt je hond een brilletje op om zijn ogen te beschermen.

Electrotherapie

We stellen electrotoestelletjes ter beschikking voor patientjes met spieratrofie (verlies van spiermassa). Zo kunnen jullie thuis de juiste spieren stimuleren om het herstel te bevorderen.

Extra Diensten

Workshop hondenmassage

Wil je graag je eigen hond leren masseren? Canibou organiseert regelmatig workshops in kleine groepjes. Naast een theoretische achtergrond, ga je vooral met je handen aan de slag. Hou de website in de gaten voor nieuwe data!
Interesse
Puppyturnen Balanstraining Seniorengym

Balans Workshops

Canibou organiseert lessenreeksen waarbij je je hond leuke en simpele oefeningen aanleert die je thuis zelf ook kan uitvoeren. De lessenreeksen zijn opgedeeld in leeftijdscategorieën: pups, volwassen en senior honden. Hou de website in de gaten voor nieuwe data!
Interesse

Bewegingsadvies Hondenscholen

Lezingen Hondenschool

Wil je je hondenschool naar een hoger niveau tillen? Canibou kan lezingen op maat verzorgen over topics als, bewegingsadvies bij pups, blessurepreventie, observatie van manken,..
Interesse