CANIBOU

Sara Coeckelberghs
Kinesitherapeute

Hoi! Ik studeerde in 2000 af als humaan kinesitherapeute en werkte  bijna 20 jaar met ontzettend veel plezier als kinesiste in ziekenhuizen en groepspraktijken. Ik begeleidde mensen in hun revalidatie na zware hartoperaties en zag patiënten met ernstige neurologische aandoeningen. Als zelfstandig kinesiste kreeg ik vooral mensen met nek- en rugklachten, sportblessures en kersverse mama’s over de vloer.

In 2016 schoolde ik me bij in het behandelen van kleine huisdieren aan de UGent en ontstond Canibou.

“Viervoeters opnieuw fit en gelukkig maken, dat is ons doel!”

Sara Coeckelberghs

Over Canibou

In september 2017 opende ik mijn eigen hondenfysiopraktijk in Lubbeek. De eerste tweejaar combineerde ik beide praktijken. Alhoewel de aanpak met honden totaal verschilt, zijn de behandelingen en de principes van revalideren precies hetzelfde bij mensen als bij dieren.

Toen de hondenfysiopraktijk drukker werd, koos ik definitief voor de dieren. Sindsdien werk ik fulltime met honden en andere kleine huisdieren.

Daarnaast organiseert Canibou ook  bijscholingen (voor collega’s) en workshops (voor klanten).

Ikzelf doceer ook als gastdocente aan studenten van het postgraduaat Animal Rehab Assistant.

Sinds 2019 werd de beroepsorganisatie  BACAP  opgericht.  Op hun website vindt u meer uitleg over hondenfysiotherapie en kan u een lijst met gecertifieerde collega’s raadplegen

Mijn Beloftes aan Jou

Bereikbaar

We zijn een kleine, familiale en makkelijk bereikbare praktijk tussen Leuven, Tienen en Aarschot. We staan steeds klaar om uw vragen te beantwoorden.

Respect

In onze praktijk staat het welzijn van de hond centraal. Voor ons is het belangrijk dat je hond zich veilig en fijn voelt tijdens al zijn behandelingen.

Eerlijk

We stellen samen met jou eerlijke haalbare doelen op, die we gaandeweg blijven evalueren.

Getuigenissen